loading   Laddar sida...

 

Kvällens schema

15.30 Registrering öppnar. Välkommen att besöka Universeum på egen hand.
16.30 Förtäring
17.00 Välkomsttal och inledning

17.15 Parallella seminarier – varav man väljer tre på plats
17.55 Parallella seminarier – varav man väljer tre på plats
18.35 Parallella seminarier – varav man väljer tre på plats

19.15 Huvudföreläsning

Ca. 20.00 Avslutning

Huvudföreläsning - Oskar Kihlborg

Vilka är våra mål och hur når vi dem?
Vilka är gruppens och individens mål? Vilka är de viktigaste personliga egenskaperna? Hur ska vi bli mer innovativa? Hur kan man utnyttja gruppen till 100 %? Har vi råd att stanna innanför komfortzonen? Är målet och rollerna tydliga? Möt Oskar Kihlborg som gärna använder praktiska övningar för att förtydliga budskapet. Oavsett om målet är toppen av Mount Everest, ett världsrekord över Atlanten, eller ett framgångsrikt företag, så är individerna, drivkraften och samarbetet en förutsättning för att lyckas.

Oskar Kihlborg. Föreläsare, äventyrare, programledare och fotograf som bestigit toppen av Mount Everest i den första lyckade svenska expeditionen 1990. Han blev första skandinav att nå toppen av Lhotse, världens fjärde högsta berg. Oskar slog världsrekord över Atlanten ombord på segelbåten Nicorette. Förutom detta har han bland annat cyklat från Rom till Stockholm, filmat vithajar, flugit skärm i Sahara, åkt skateboard från Stockholm till Göteborg och rott från Stockholm till Åbo.


Parallella seminarier

De yttersta barnen (åk f-3)
Vi träffar fyra barn bosatta på de yttersta platserna i Sverige. Vad finns här och vad är unikt? Hur mår den här platsen? Tillsammans med miljöexperter gör de, i den här tv-serien, experiment för att påverka vuxna att skapa ett hållbart samhälle.
UR

Blommornas kärleksliv (åk 1-6)
Vad kom först, blomman eller fröet? Och vad händer egentligen mellan blommor, bin och andra pollinerare? Vi tittar närmare på en blommas olika delar, visar var befruktning sker och hur den går till för att skapa nya frön och frukter. Följ med på en djupdykning i blommornas kärleksliv.
Universeum

Tematiskt arbetssätt med digitala verktyg - en virtuell resa runt jorden (F-7)
Du kommer få ta del av hur du tillsammans med eleverna kan lägga upp ett tematiskt arbete och plocka in digitala verktyg. Du får tips och idéer som du sen kan använda i din egen undervisning kopplat till dina ämnen. Vi kommer göra en resa i Google Earth som ett ex på vikten av att göra undervisningen så verklighetsbaserad som möjligt.
Jennie Lithén, Kungsbacka

Förhandsvisning av Programmera mera 2 (åk 4-6)
För två år sedan kom den uppskattade TV-serien Programmera mera med Karin Nygårds. Målgruppen då var åk 3. Nu är det dags för uppföljaren som vänder sig till åk 5. TV-serien lanseras 30 oktober men redan nu får du en förhandsvisning.

UR

Programmering i skolan (åk 1-9)
Universeums pedagoger visar hur man kan programmera med hjälp av Micro:bit och robotar (t.ex. Sphero, Dot & Dash, Blue bot). Vi visar även några analoga programmeringsövningar. Kom och testa och inspireras av den lekfulla och underbara tekniken.
Universeum

Omvärden & digitaliseringens möjligheter (F-6)
Hur kan vi ta in omvärlden i verksamheten och samtidigt arbeta utifrån elevers samspel, kommunikation, berättande, inflytande och lärprocesser?
Bli inspirerad av virtuell kommunikation samt verktyget Green Screen.
GR Läromedel Lärmiljö, Isabelle Kristensen

Härifrån till hållbarheten (åk 7-9)
Vad har massproduktion och konsumtion gjort med vår livsstil och syn på naturens resurser? En tv-serie med personer som reagerat på de senaste årens rop på omställning, och experter och uppfinnare som söker tekniska lösningar i klimatförändringens spår. 
UR

Hållbar utveckling och regnskogen (åk 4-6)
Agenda 2030 och de 17 fastslagna målen för en hållbar utveckling utgör en bra ram för hur vi förskolan ska jobba med hållbar utveckling. Vi tittar närmare på några av dessa mål kopplat till regnskogen och hur de kan knytas till regnskogen och våra liv.
Universeum

Digitalt berättande & pedagogisk dokumentation (F-6)
Hur kan vi synliggöra lärprocesserna med hjälp av digitalt berättande och pedagogisk dokumentation? Bli inspirerad med praktiska exempel från verksamheten (F-3). Hur kan vi skapa och dokumentera tillsammans?
GR Läromedel Lärmiljö - Malin Johansson


Kontakta GR Utbildning Läromedel för mer information på laromedel@grkom.se