loading   Laddar sida...
 
 
 

Välkommen till ett seminarium om förmåner – skatt och moms

Det finns en mängd förmåner som en arbetsgivare ger sina anställda. Personalbil, företagshälsovård, motion och friskvård samt städhjälp hemma är bara några exempel. 
 
En sak är att en arbetsgivare på olika sätt vill kompensera den anställde och locka med fina förmåner i anställningsprocesser, men är man medveten om skattekonsekvenserna? 
 
 • Är det självklart att förmånen är avdragsgill?
 • Hur påverkar förmånen underlaget för arbetsgivaravgifter?
 • Har man alltid avdragsrätt för moms avseende kostnaden? 
 
EY bjuder in till ett seminarium där vi reder ut begreppen kring ett antal förmåner. Vi går igenom vad som är specifikt för de olika förmånerna och vad som skiljer begreppen från varandra. Vi tittar på vad som är avdragsgillt i inkomstskattehänseende, påverkan på arbetsgivaravgifter och för vilka förmåner det föreligger avdragsrätt för moms. Du får även veta vad fakturan ska innehålla för det fall momsen är avdragsgill. 
 
Under seminariet varvar vi diskussion med konkreta exempel och intressanta rättsfall. Vi hoppas med denna genomgång lyfta fram möjligheter och fallgropar vad gäller förmåner. 
 
Föreläsare är Annika Bremer och Lena Westfahl, EY.


Datum: Torsdag 22 maj 2014

Tid: kl. 13.00-16.00

Plats: EY, Jakobsbergsgatan 24, Stockholm

Avgift: 2 200 kronor exklusive moms.

För mer information kontakta Diamantine Abrahamsson via e-post eller tfn 08-520 591 70.

Anmälan är bindande. Sista anmälningsdag är tisdag 20 maj.

 

Varmt välkommen!

 

 

Ernst & Young AB är ett svenskt privat aktiebolag som utför revision och med revision förenliga konsulttjänster. Ernst & Young AB ingår som medlemsföretag i Ernst & Young Global Ltd., (EYG). EYG är ett brittiskt privat bolag vilket utgör ledningsorgan för den globala Ernst & Young organisationen men som inte erbjuder tjänster till kunder. Var och en av EYG och dess medlemsföretag är enskilda juridiska enheter och står ej ansvar för annat i organisationen ingående företags agerande eller eventuella försummelser.