loading   Laddar sida...
Registreringen är stängd.
 •  

  Gymnasiedagarna och Future Skills 2017

  10-12 Oktober på Svenska Mässan i Göteborg

  Skolgrupper har möjlighet att förboka biljetter till besöket på mässan. Priset är 10 kr/elev och gäller som inträde för både gruppbesöket och elevens hela familj under mässans alla dagar. Skolgrupper bokas in mellan kl. 08:30 – 14:30.
  Biljetter går även att köpa i entrén för 30 kr, betalning sker då med kort eller Swish. Även denna biljett gäller för hela elevens familj under mässans alla dagar.
  Mässan är öppen för alla under hela mässans öppettider även när det är skolbokningar. 
  Biljetten gäller för både Gymnasiedagarna och Future Skills.

  Öppettider:
  10 oktober: 08:30-20:00
  11 oktober: 08:30-20:00
  12 oktober: 08:30-18:00

  Plats: Svenska Mässan Mässans gata 42 i Göteborg, Entré 2.
  Samla klassen utanför innan ni går in på Mässan. När ni gemensamt kommer med klassen i insläppet, visa er bokningsbekräftelse på bokning.

   

  Efter 17 år som Göteborgsregionens årliga mässa för elever som ska välja till gymnasiet presenterar vi nu Gymnasiedagarna 2.0 – med Future Skills. Mässhallen är större än någonsin och förutom de flesta gymnasieskolorna i regionen och ett flertal skolor med riksintag fylls mässgolvet i år med regionens arbetsmarknad.

  Arvet efter EuroSkills
  Future Skills kan ses som ett arv efter EuroSkills 2016. Här får besökarna prova på yrken, bli inspirerade för framtiden och skaffa ny kunskap om olika branscher. Dessutom finns eftergymnasiala utbildningsanordnare representerade. I slutet av augusti kommer också en uppdaterad version av den välanvända EuroSkills-handledningen att finnas tillgänglig på gymnasiedagarna.se. Allt för att ge alla unga lika möjlighet att göra välgrundade studie- och yrkesval – innan, under och efter mässan.

  Nytt för lärare och föräldrar
  Nytt för i år är också skola-arbetslivsdelen. Målgruppen är lärare i grundskolan som vill veta mer om hur skolan kan samverka med arbetslivet. Klockan 17.30 – 18.30 under tisdag och onsdag arrangeras också Göteborgsregionens största föräldramöte inne på mässan.

  Gymnasiedagarna 4:e dagen – för gymnasiesärskolan
  Personal från särskolan finns på plats i SYV-montern på ordinarie mässa under tisdagen den 10/10 kl. 12.00-20.00. Därtill arrangeras Gymnasiedagarna 4:e dagen den 19 oktober, detta för att möta ett efterfrågat behov av en mässa i ett mindre format för de elever som ska söka till gymnasiesärskolan. Mässan arrangeras på GR, Anders Personsgatan 8 i Göteborg.

  Språkguider
  Språkguider kommer att finnas tillhands kl. 8:30-15:00 alla tre dagar för elever och föräldrar som är nya med svenskan. De kommer att stötta elever från förberedelseklasser eller i språkintroduktion som vill ha information om nationella program eller behöver språkstöd i vägledningssamtal. Språkguider kommer även att finnas i Future Skills-delen. Mer information om vilka språk som erbjuds kommer att finnas på gymnasiedagarna.se längre fram.

  Se årets utställare och läs mer om vad mässan har att erbjuda på http://gymnasiedagarna.se/
  Här hittas även SYV-chatten under mässans öppettider.


  Gymnasiedagarna arrangeras av GR Utbildning och hade förra året 122 utställare och 26 352 besökare. Den nya delen Future Skills är ett samarbete mellan GR, Arbetsförmedlingen, Business Region Göteborg, Näringslivsgruppen och Västra Götalandsregionen.

  Varmt välkommen!


 

Göteborgsregionens Kommunalförbund, GR | Anders Persongatan 8, Göteborg 
Tel: 031- 335 50 00 | 
Hemsida: www.grkom.se