loading   Laddar sida...
 •  

  Gymnasiedagarna och Future Skills 2018

  9-11 Oktober på Svenska Mässan i Göteborg

  Skolgrupper har möjlighet att förboka biljetter till besöket på mässan. Priset är 10 kr/elev och gäller som inträde för både gruppbesöket och elevens hela familj under mässans alla dagar. Skolgrupper bokas in mellan kl. 08:30 – 14:30.
  Biljetter går även att köpa i entrén för 30 kr, betalning sker då med kort eller Swish. Även denna biljett gäller för hela elevens familj under mässans alla dagar.
  Mässan är öppen för alla under hela mässans öppettider även när det är skolbokningar. 
  Biljetten gäller för både Gymnasiedagarna och Future Skills.

  Boka klassrum i anslutning till ert besök
  I samband med biljettbokningen kan ni även boka klassrum på Svenska Mässan i anslutning till Gymnasiedagarna och Future Skills.

  I år kan du boka ett eget klassrum i 30 minuter där din klass kan samlas under besöket på Gymnasiedagarna. Använd klassrummet till att stärka elevernas valkompetens och ge dem en förståelse för arbetsmarknaden.

  Klassrummet kan bokas antingen med extern föreläsare eller för egen förberedelse och reflektion med din klass.
  Ni kan välja mellan Arbetsmarknadskunskap, Valkompetens, Lärarhandledningen Yrke och Utbildning, Prova på och tomt klassrum.

  Det finns 2 klassrum att tillgå, först till kvarn gäller.
  Man kan bara boka ett klassrum per bokning.


  Öppettider:
  9 oktober: 08:30-20:00
  10 oktober: 08:30-20:00
  11 oktober: 08:30-18:00

  Plats: Svenska Mässan Mässans gata 42 i Göteborg, Entré 2 markplan
  OBS Ny entre!

  Samla klassen utanför innan ni går in på Mässan. När ni gemensamt kommer med klassen i insläppet, visa er bokningsbekräftelse på bokning.

  Future Skills

  Vilka utbildningar leder till jobb? Hur blir man civilingenjör? Och vad gör egentligen en plåtslagare på dagarna?

  Välkommen till Future Skills och få svar på alla dina frågor om framtidens jobb.

  På Future Skills samlas mängder av spännande företag och branscher som vill träffa just dig! Här kan du knyta kontakter, lära dig mer om vilka jobb som kommer att finnas i framtiden och vilken utbildning som krävs för olika yrken. Du kan också tävla i yrkesskicklighet mot riktiga proffs och testa på hur det är att ha olika jobb. Future Skills är helt enkelt en enda stor praoplats!

  Föräldramöten
  Även i år erbjuder vi föräldrarmöten på plats kring programkunskap och arbetsmarkandskunskap. På tisdag och onsdag kl 17:00 och 19:00 på Stora scenen.
  På torsdag kl.16:00 erbjuder vi ett på Arabiska.

  Missa inte att informera om detta på era föräldrarmöten på skolan.

  Vägledning i lugnare miljö
  SYV:are från hela Göteborgsregionens finns på plats under mässan. Nytt för i år är att det i en av montrarna kommer att finnas ett lugnare rum för avskilda samtal.


  Gymnasiedagarna 4:e dagen – för gymnasiesärskolan

  Personal från särskolan finns på plats i SYV-montern på ordinarie mässa under tisdagen den 9/10 kl. 12.00-20.00. Därtill arrangeras Gymnasiedagarna 4:e dagen den 18 oktober, detta för att möta ett efterfrågat behov av en mässa i ett mindre format för de elever som ska söka till gymnasiesärskolan. Mässan arrangeras på GR, Anders Personsgatan 8 i Göteborg.

  Språkguider
  Språkguider kommer att finnas tillhands kl. 8:30-16:00 alla tre dagar för elever och föräldrar som är nya med svenskan. De kommer att stötta elever från förberedelseklasser eller i språkintroduktion som vill ha information om nationella program eller behöver språkstöd i vägledningssamtal. 

  Följande språk kan man få hjälp på Arabiska, Persiska, Somaliska, Tigrinna och Dari. Önskar du boka in en grupp så görs det här https://goo.gl/forms/ZsqgFVqvawTfVz1v 

  Skärmtid - bra eller dåligt?
  Gustav Martner, grundare av Digital Reliance, föreläser om hur föräldrar kan förhålla sig till sina barns digitala liv.  Föreläsningen, som har namnet Den digitala kostcirkeln äger rum tisdag 9/10 och onsdag 10/10 kl 18.00 på Stora Scenen.

  Ladda ner presentation till skolans föräldramöten

  gymnasiedagarna.se hittar du en powerpoint-presentation om Gymnasiedagarna & Future Skills som kan användas för att informera på föräldramöten.

  Se årets utställare och läs mer om vad mässan har att erbjuda på http://gymnasiedagarna.se/

   


  Gymnasiedagarna arrangeras av Göteborgsregionen (GR)
  Future Skills är ett samarbete mellan GR, Arbetsförmedlingen, Business Region Göteborg, Näringslivsgruppen och Västra Götalandsregionen
  .

  Varmt välkommen!


 

Göteborgsregionens Kommunalförbund, GR | Anders Persongatan 8, Göteborg 
Tel: 031- 335 50 00 | 
Hemsida: www.grkom.se