loading   Laddar sida...

Kvällens schema

Kl. 16.00 Registreringen öppnar.
Välkommen att besöka Universeum på egen hand.
Kl. 16.30 Förtäring
Kl. 17.15 Välkomsttal och inledning
Kl. 17.30 Parallella seminarier
Kl. 18.05 Parallella seminarier
Kl. 18.40 Parallella seminarier
Kl. 19.15 Anders Olsson bjuder på en jordnära, lättsam och underhållande föreläsning, där målet är att du ska gå därifrån med nyvunnen inspiration, förståelse, och ett vidgat perspektiv på livet. 
Kl. 20.00 Avslutning

 

Seminarier

  • Ämnesövergripande lärande i ett Makerspace 
     ”Exempel och tankar kring att utveckla och arbeta i ett ”Makerspace” i skolmiljö. Ett miniseminarium kring kreativitet, ämnesövergripande uppgifter och hur samarbete mellan Bild och Slöjd skapar spännande utvecklingsmöjligheter.”
  • Älska reptiler för åk F-9,
    Utforska Universeums älskade, fruktade och viktiga reptiler och deras fascinerande värld. Lyssna med käken som en orm, lär om kemin bakom deras gift och om du vågar, se om du hinner undan kobrans snabba bett.
  • Varmt, kallt och mittemellan och lite annat gott och blandat
    Hur du kan med faktaprogram och pedagogiskt berättande fördjupa kunskaper inom biologi, kemi och fysik. Du får även en unik förhandstitt på UR:s kommande serie Superungar, om barn med utmanande beteenden. Presentatör: Andrea Walter- de Perlet, Projektutvecklare förskollärare/ lärare på UR. Årskurs F-3.
  • Estetiskt skapande med Green screen
    Jobba kreativt och nyskapande ihop med dina elever genom att använda Green screen. På ett enkelt och roligt sätt får du prova på att skapa film med nya möjligheter – res bakåt i tiden, besök Paris, stå på toppen utav världens högsta berg eller jämför dig själv med en dinosaur. Få inspiration och kunskap om hur du, utan en massa krånglig utrustning, kan använda Green screen ihop med dina elever.
  • Älska kemi för åk F-6,
    Kom till Kemilabbet och testa olika experiment. Våra pedagoger kommer både visa smakprov ur våra skolprogram och experiment du själv kan göra i skolan.
  • Kolsvart och Spegelvänt inom naturvetenskap
    Att väcka intresse för naturensvetenskapens alla ämnen med drama och mystik, får du tips på här. Samt hur UR:s utbud kan användas ut ett specialpedagogiskt perspektiv. Du får även en unik förhandstitt på UR:s kommande serie Superungar, om barn med utmanande beteenden. Presentatör: Peter Gröndal, läromedelsförfattare, grundskollärare och specialpedagog. Årskurs 4-6.
  • Så formar tekniken elevens värld
    Har dina elever kunskap om vilken information de lämnar ifrån sig i digitala tjänster? Att algoritmer påverkar vilka nyheter som når dem? Hur de säkert använder digital teknik? Välkommen till ett pass som berör de delar av reviderade läroplanen som lyfter att skolan ska träna och lära eleverna att förstå hur digitaliseringen påverkar både samhälle och individ samt nätets fördelar och risker.
  • Älska programmering för åk 4–9, Micro-bit-programmering
    Kom och prata om programmering och vad ni kan göra hos oss. Testa själv - vi använder en micro-bit för att snabbt och enkelt komma igång med programmering och få fram ett färdigt resultat. Gör ditt eget spel eller varför inte en digital tärning.
  • Kolla myten. Avslöja myter med vetenskapliga metoder!
    Vad är sant och vad är myt? Hur du kan med UR-programmet Kolla myten fördjupa kunskaper inom biologi, kemi och fysik ur ett vetenskapligt och källkritiskt perspektiv. Du får även en unik förhandstitt på UR:s kommande serie Superungar, om barn med utmanande beteenden.
    Presentatör: Carl Sahlin, grundskollärare och projektledare på UR. Årskurs 7-9.
     

Kontakta GR Utbildning Läromedel för mer information på laromedel@grkom.se